Voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar.

 

workshops

 

 

 

Op 11 weken maak je 5 à 6 concrete projectjes. Normaal gezien werken de kinderen 2 weken aan 1 project, behalve 1 mini-project en een bedrijfsbezoek. Hiermee proef je van verschillende technieken. Dit gaat van voeding, over hout, mechanica, elektriciteit, elektronica tot een robot bouwen en programmeren. 
Eén keer gaan we ook op actief bezoek naar een technisch bedrijf in de gemeente.
 
De workshops worden georganiseerd volgens de STEM-didactiek (Onderzoekend en Ontwerpend leren) en ook volgens het TOS21 principe (Techniek op School voor de 21e eeuw)

 

pijltje   Kanonskogel 

Tijdens deze workshop experimenteren we met Gravitrax. We onderzoeken de valversnelling. En we bouwen een zo lang mogelijke knikkerbaan.

 

pijltje  Periscoop - Werken met hout

Vind je het ook vervelend om bij een optreden van je favoriete (muziek)groepje niet te kunnen zien omdat je op de achterste rij staat? Dan biedt deze workshop een oplossing! Je maakt een eigen periscoop waarmee je eenvoudigweg over de hoofden kijkt!

 

pijltje  Deurmatalarm

Wil je geen onnodige bezoekers in uw kamer, broer of zus, dan kan je uw kamer beveiligen met ons deurmatalarm.
Tegelijk leren we met elektriciteit experimenteren.

 

pijltje  Memohouder met knikkers

We maken een handige houder met een plexiplaat en knikkers. Daar kunnen we blaadjes en schrijfgerief gemakkelijk opbergen. Zo vergeten we niets meer.

 

pijltje  Flatgebouw met windturbine

Wij bouwen met beton en staal een model van een flatgebouw. Voor de eigen energievoorziening van dit gebouw plaatsen we een windturbine op het dak.

 

pijltje  Zelfrijdend robotwagentje programmeren

We gebruiken de spiksplinternieuwe LEGO Spike Uitvinder robots. Fantastische robots om te programmeren met scratch. Hiermee kunnen we automatisch achteruit parkeren of een kronkelende lijn volgen.

 

pijltje  Actief bedrijfsbezoek in de gemeente

Kleine techniekprojectjes zijn leuk. Maar wat maakt een echt bedrijf en hoe doen ze dat? We gaan op actief bedrijfsbezoek in onze gemeente.

 

Richting morgen

 

BEGRIJPEN - HANTEREN - DUIDEN - ONDERZOEKEN - ONTWERPEN